Afscheidsbijeenkomst

Een persoonlijk en uniek afscheid, dat past bij het leven dat je geleefd hebt. 

Tijdens de eerste afspraak neem ik de tijd om u en de overledene te leren kennen. Van daaruit krijg ik een beeld en gaan we alle zaken doorspreken die op redelijk korte termijn geregeld moeten worden. Daaronder verstaan we de keuze tussen begraven en cremeren. Is er een kerkdienst gewenst en welke kerk kiest u daarvoor uit? Of vindt de afscheidsdienst plaats in de aula van een crematorium? Daarnaast zijn er nog andere mogelijkheden zoals een afscheidsbijeenkomst of condoleance op een landgoed, in een kerkgebouw, of dorpshuis. Ook is het mogelijk om het afscheid thuis te laten plaatsvinden.
 
Zodra deze keuzes zijn gemaakt kunnen we de rouwkaart gaan opmaken en versturen zodat degenen die u gaat uitnodigen op tijd op de hoogte zijn van de datum waarop de uitvaart gaat plaatsvinden en de locatie. Als u wil kan de rouwkaart ook digitaal verstuurd worden. 

 

Vormgeving afscheidsbijeenkomst 


In de dagen tussen het overlijden en de uitvaart gaan we rustig bespreken hoe de afscheidsdienst mooi en respectvol wordt. Denk hierbij aan (live)muziek, bloemen, sprekers, gedichten, (licht)rituelen met kinderen of kleinkinderen, een fotopresentatie als levensverhaal. Of juist sober met alleen maar muziek en momenten van stilte om aan de overledene te denken. Eigenlijk is bijna alles mogelijk, een afscheidsdienst wordt mooi en warm door persoonlijke bijdragen van familie en vrienden. Mocht u twijfelen of u daar zelf toe in staat bent kunnen we overleggen hoe uw verhaal dan op een andere manier of door iemand anders verteld kan worden.

 

Het levensverhaal in een fotopresentatie


Finesse is gespecialiseerd in het maken van fotopresentaties. U levert de foto's (digitaal) aan vertelt welke muziek u erbij wilt. Ook het scannen van foto's is voor ons geen probleem. Wij regelen alles en zorgen dat het op tijd op de afscheidslocatie is én, erg belangrijk, gecontroleerd wordt.