Opbaring

Thuis of in verzorgingstehuis.

Het wordt meestal als bijzonder ervaren om afscheid te kunnen nemen op een plek waar u en uw dierbare zich thuis voelde. Bijna altijd is een thuisopbaring mogelijk, ook de meeste verzorgingstehuizen bieden de mogelijkheid tot opbaring op eigen kamer. Wij zorgen voor de benodigdheden zoals koeling voor onder de kist of opbaarplank, een airco voor de kamer, maar ook kamerschermen en kaarsenstandaards.
 

Uitvaartcentrum, 24 uurs-kamer.

Als u ervoor kiest om de overledene op te baren in een uitvaartcentrum kunt u kiezen voor een 24-uurskamer of bezoek op afspraak. Bij een 24-uurskamer krijgt u de sleutel zodat u dag en nacht en onbeperkt in het uitvaartcentrum terecht kunt. In de regio is dit mogelijk in Afscheidshuis de Linge in Beesd, uitvaartcentrum/crematorium de Linge in Tiel, rouwcentrum Rehoboth in Leerdam en rouwcentrum de Fluweelboom in Culemborg. Als u hier niet voor kiest, kunt u op afspraak naar het uitvaartcentrum toe om afscheid te nemen. Dit kan zo vaak als u wilt, u betaalt dan per bezoek.  

Afscheidshuis de Linge in Beesd, 24-uurskamer met aparte opbaarruimte. 

   

Uitvaartcentrum en crematorium de Linge in Tiel, 24-uurskamer. 

 

Opbaring in bed, opbaarbed, kist of lijkwade.

Regelmatig wordt ervoor gekozen om de overledene op bed op te baren. Dit is een tussenstap en kan een goede keuze zijn als er kleine kinderen bij het afscheid betrokken zijn. In de dagen voor de uitvaart wordt in overleg met u bepaald wat het beste moment is om de overledene in de kist te leggen. In dit geval is er meer tijd om een passende kist uit te zoeken. Meer informatie: houten kistenbijzondere kisten, manden/opbaarplanken/lijkwaden