Uw uitvaartbegeleiders

Jeanine Tucker-van Oosterhout

Vanaf 2011 mag ik dit bijzondere werk doen, eerst als freelancer en vanaf 2014 binnen mijn eigen onderneming Finesse Uitvaartbegeleiding. Als uitvaartbegeleider ben ik op mijn plek, het betekent veel voor me dat mensen mij het vertrouwen geven om hen te begeleiden in een moeilijke en verdrietige periode van hun leven. Iedere uitvaart is anders, de uitdaging voor mij is om goed te luisteren en aan te voelen wat past bij de persoon die overleden is en degenen die afscheid nemen. Alles is bespreekbaar, bijna alles is mogelijk.
Sinds januari 2019 mag ik me Dementievriendelijke Uitvaartverzorger noemen, klik voor meer informatie.

Finesse Uitvaartbegeleiding groeit ieder jaar, families die voor een persoonlijke uitvaart kiezen weten ons te vinden. De volgende uitvaartbegeleiders werken voor Finesse en zorgen ervoor dat de kwaliteit gewaarborgd blijft ondanks de groei.
 

Jo-lan van Leeuwen

Miranda van Hensbergen

Net als ieder ander heb ook ik mensen om mij heen verloren en daar afscheid van moeten nemen. Lieve mensen die mijn leven mooi maakten en hebben bijgedragen tot de persoon die ik nu ben. Tijdens deze uitvaarten heb ik ervaren hoe belangrijk het is dat er iemand naast je staat in de begeleiding, iemand die rust brengt, betrokken is en ‘ontzorgt’. Uit deze ervaringen is de wens ontstaan om er voor anderen te willen zijn tijdens het afscheid nemen van een dierbaar persoon. Deze wens heb ik omgezet in een bewuste keuze om de opleiding tot uitvaartbegeleider te gaan volgen.

Mijn talenten liggen voornamelijk op het gebied van verbinden, organiseren en ontzorgen. Bij de vele keuzes en beslissingen die genomen moeten worden sta ik op gepaste afstand naast de familie en adviseer, inspireer en begeleid ik hen bij het vormgeven en voorbereiden van een afscheid dat bij de overledene en de betrokken omgeving past.
 
 
 
 
Een uitvaart regelen doen de meeste mensen maar een paar keer in hun leven. Op dat moment heb je iemand nodig die naast je staat, naar je luistert en met je meedenkt. Die persoon wil ik graag voor u zijn.
In de dagen tussen overlijden en uitvaart hebben we regelmatig contact en geven we het afscheid samen vorm. Wilt u zelf veel doen en regelen, dan is dat prima. Wilt u dat ik u dit uit handen neem, dan doe ik dat met liefde.
 
Ik vind het belangrijk dat een afscheid persoonlijk, warm en troostend is:
- Persoonlijk, omdat het om een uniek mens gaat die we gedenken.
- Warm, omdat je het van iemand missen al koud genoeg krijgt.
- Troostend, omdat je straks weer verder moet zonder die ene persoon.
 
Met liefdevolle aandacht, een luisterend oor en empathie begeleid ik u in de periode rondom het afscheid. Ik doe dat altijd met respect, zorgvuldigheid en oog voor detail.